Nature's Gift maakt gebruik van cookies om je bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Omdat je gebruik maakt van onze diensten, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met ons gebruik van cookies. Lees meer.

OK EN SLUIT
Natures Gift

Nature´s Gift en Healthy Seas Socks

Met Nature’s Gift willen we impact maken. Iets neerzetten waar mens en planeet echt behoefte aan heeft. Het duurzame/natuurlijke aspect vind je in al onze vezels terug. Of het nou gaat om de partners waarmee we samenwerken, onze cadeaukaart of wat we teruggeven aan de natuur; we hebben er over nagedacht. We werken dan ook graag samen met partners die hetzelfde nastreven als wij doen. Daar zijn we trots op en blij mee. We geven je graag een indruk van deze prachtige merken en waar zij voor staan. Healthy Seas Socks draagt bijvoorbeeld bij aan schonere zeeën. Een bijzonder en goed initiatief waar wij draag aan bijdragen.

Healthy Seas Socks en Nature’s Gift

Healthy Seas Socks draagt bij aan een schonere zee door zachte en comfortabele sokken te maken. Healthy Seas Socks worden namelijk deels gemaakt van oude visnetten. Deze zogenaamde ghost nets, ook wel visnetten, worden achtergelaten of verloren in de oceaan. Door ze op te duiken krijgen koralen weer de kans om op de bodem te groeien, blijven zeedieren er niet in hangen en voorkomen ze dat er extra plastic in de zee terecht komt.

Bijdragen aan een betere wereld

In samenwerking met het Healthy Seas initiatief halen ze ghost nets uit de oceaan en transformeren ze dit tot geregenereerd nylon. Healthy Seas Socks combineert het geregenereerde nylon met 100% biologisch GOTS katoen. Zo verandert een ogenschijnlijk simpele sok in een effectief middel om makkelijk en snel bij te dragen aan een betere wereld. Een deel van de opbrengst van Healthy Seas Socks gaat naar het Healthy Seas initiatief. Met dit geld zetten zij in op preventie, educatie en het opnieuw opduiken van verloren visnetten.


Nog groenere toekomst

Healthy Seas Socks zijn niet alleen goed voor het milieu, ze zijn ook goed voor de makers. Met Healthy Seas Socks zetten ze zich wereldwijd in voor betere arbeidsomstandigheden in de textielindustrie. Ook zette ze een stap verder door Healthy Seas Socks niet met plastic te verpakken en geen gebruik te maken van gebleekt papier voor de etiketten. Ook verzenden ze Healthy Seas Socks in PaperWise brievenbus enveloppen die gemaakt worden van agrarisch afval. Concrete stappen nemen richting een groenere toekomst en verantwoord produceren, dat is waar ze aan werken.