Nature's Gift maakt gebruik van cookies om je bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Omdat je gebruik maakt van onze diensten, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met ons gebruik van cookies. Lees meer.

OK EN SLUIT
Natures Gift

Chocolatemakers en Nature´s Gift

Met Nature’s Gift willen we impact maken. Iets neerzetten waar mens en planeet echt behoefte aan heeft. Het duurzame/natuurlijke aspect vind je in al onze vezels terug. Of het nou gaat om de partners waarmee we samenwerken, onze cadeaukaart of wat we teruggeven aan de natuur; we hebben er over nagedacht. We werken dan ook graag samen met partners die hetzelfde nastreven als wij doen. Daar zijn we trots op en blij mee. We geven je graag een indruk van deze prachtige merken en waar zij voor staan. Bij Nature’s Gift kunnen we een goede reep chocolade wel waarderen. Bijvoorbeeld die van de Chocolatemakers. Chocolatemakers maakt duurzame, biologische chocolade. Bij de Chocolatemakers draait alles om smaak én duurzaamheid. Een perfecte match met Nature’s Gift.

Duurzame chocolade

Als we bij Nature’s Gift aan duurzame chocolade denken, dan denken we aan de chocolatemakers. Tien jaar geleden begon het avontuur van Enver en Rodney. Ze besloten om chocolade te maken die goed is voor mens en de planeet. Hun missie is dan ook: perfecte smaak door duurzame chocolade. En dat is gelukt.

Volledig duurzame cacaoketen

Bij de Chocolatemakers mogen ze zeggen dat ze een volledig duurzame cacaoketen zijn. Al sinds het begin werken ze samen met boerencoöperaties en zijn ze betrokken bij de boon die nog aan de boom hangt. De mens en natuur wordt met respect behandeld: ze betalen eerlijke prijzen aan de boeren en zorgen in het land van herkomst voor een goed inkomen en werkgelegenheid. Omdat de boeren veel beter betaald krijgen, zijn ze niet gedwongen te haasten in het proces van chocolade maken. De bonen kunnen hierdoor langer rijpen, drogen en fermenteren. Zodra ze daar klaar zijn, begint de reis, op volledig duurzame wijze, naar Nederland.

Echte eerlijke chocolade

Een keer per jaar komt er een groot zeilschip richting Nederland. Het zeilschip bevat geen motor en reist volledig op windkracht. Een groot deel van de cacao is langer onderweg, maar dankzij het zeilschip is er geen CO2-uitstoot. Ook voor de andere origines worden er zo duurzaam mogelijke vervoersmiddelen gekozen. De toekomstdroom is om alle cacao met de zeilboot te laten komen. Dit is niet het enige wat de chocolade zo ongelofelijk duurzaam maakt. Het dak van de fabriek in Nederland werkt volledig op zonne-energie. Dit is waar de chocolade uiteindelijk wordt gemaakt. Ook zijn de verpakkingen van volledig composteerbaar materiaal en gaat er geen afval of energie verloren in de fabriek. Daarnaast worden de cacaodoppen verwerkt in yogi’s cacao thee, zijn de machines tweedehands, zelf gemaakt of opgeknapt en wordt restwarmte gebruikt om de fabriek verder te verwarmen. Het bedrijf werkt al zo goed als CO2-neutraal. Toch is het de ambitie om de footprint nóg verder te verlagen.

Alles draait bij de Chocolatemakers om smaak. En die heerlijke smaak komt voort uit een eerlijk en duurzaam productieproces. Een prachtig merk met grote ambities waar wij alleen maar achter kunnen staan. Nieuwsgierig geworden naar deze (h)eerlijke chocolade? In onze webshop vind je een junglebox met drie verschillende smaken.