Nature's Gift maakt gebruik van cookies om je bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Omdat je gebruik maakt van onze diensten, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met ons gebruik van cookies. Lees meer.

OK EN SLUIT
Natures Gift

Wilder Land en Nature´s Gift

Met Nature’s Gift willen we impact maken. Iets neerzetten waar mens en planeet echt behoefte aan heeft. Het duurzame/natuurlijke aspect vind je in al onze vezels terug. Of het nou gaat om de partners waarmee we samenwerken, onze cadeaukaart of wat we teruggeven aan de natuur; we hebben er over nagedacht. We werken dan ook graag samen met partners die hetzelfde nastreven als wij doen. Daar zijn we trots op en blij mee. We geven je graag een indruk van deze prachtige merken en waar zij voor staan. Zo kwamen we uit bij Wilder Land. Een prachtig merk dat een ‘Wilder Land’ creëert met (on)kruidenthee die de Nederlandse biodiversiteit herstelt. Een onwijs goed initiatief van een waardevol merk waar wij ons graag aan verbinden.

Biodiversiteit stimuleren

Het verhaal van Wilder Land begon een aantal jaar geleden. Daan van Diepen en Matthijs Westerwoudt zochten naar manieren om de biodiversiteit in Nederland te stimuleren. Tijdens hun zoektocht, ontdekten ze de veelzijdige kansen van thee. Om precies te zijn: (on)kruidenthee. Om de biodiversiteit te verbeteren, is het tijd om het landschap te verwilderen. Ofwel, samen met lokale boeren werken ze aan een Wilder Land. Dit doen ze door onkruiden in te zaaien bij boeren zodat er meer bijen, vogels en vlinders terugkeren in ons kikkerlandje. Dit was het begin van een bijzonder merk dat de natuur een zeer warm hart toedraagt.

Natuurlijke kruidenthee

Zo ontstond Wilder Land thee. Kruidenthee gemaakt van (on)kruiden die gezaaid zijn op de randen van akkers en weilanden van lokale boeren. Dat bespaart CO2 en transport, gezien de kruiden niet uit het buitenland gehaald worden. Daarnaast ontstaan er meer gezonde akkers en weilanden door de inheemse kruiden. Doordat de insecten als natuurlijke bestuivers dienen. Op deze manier creëren ze kansen voor leven, voor bijen en vlinders. Alle kruiden zijn puur natuurlijk. Dat betekent dat ze niet bespoten worden met bestrijdingsmiddelen. De helft van de gezaaide kruiden worden gebruikt voor de theeën, de andere helft is voor de insecten. Alle kruiden zijn te vinden in de Nederlandse natuur, denk hierbij aan: kamille, brandnetel, weegbree, paardenbloem, duizendblad, korenbloem en nog veel meer. Kruiden die goed zijn voor mens én natuur!

Nog duurzamer

Een groot deel van alle kruiden wordt geplukt met de hand. Voor de grotere stukken land wordt er gebruik gemaakt van een Easycut – een soort heggenschaar die ze in Azië ook gebruiken voor het oogsten van thee. Na de oogst worden de kruiden naar een sociale werkplaats gebracht waar ze worden gedroogd. Niet alleen de manier waarop het wordt geoogst, is beter voor de natuur, ook de verpakking is duurzaam. Het zakje waar de thee in zit is gemaakt van volledig composteerbaar materiaal: PLA (polymelkzuur). Het lege zakje kun je bij het GFT weggooien. 

De naam Wilder Land zegt het al: de oprichters willen een wilder land creëren om zo de wereld een beetje mooier en beter te maken. Ben je nieuwsgierig geworden naar hun thee? In onze webshop vind je een tasting kit met diverse smaken.