Nature's Gift maakt gebruik van cookies om je bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Omdat je gebruik maakt van onze diensten, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met ons gebruik van cookies. Lees meer.

OK EN SLUIT
Natures Gift

Ons verhaal

Al ruim tien jaar is Nature’s Gift het platform waar iedereen terecht kan voor bijzondere, mooie uitjes in de natuur. Met alle veranderingen in de wereld, waarin duurzaamheid een steeds grotere en belangrijkere rol speelt, vinden we dat Nature’s Gift meer kan zijn dan een belevenissenplatform. Daarom hebben we onze missie groter en omvangrijker gemaakt; met Nature’s Gift willen we impact maken. Iets in de markt zetten waar mens en planeet écht behoefte aan heeft en waar de wereld mooier en groener van wordt. We zijn jouw favoriete adres als het gaat om duurzame en mooie geschenken. Zo hebben we prachtige producten van groene ondernemers - wij bieden ze een platform om hun product te tonen aan een groter publiek - in onze webshop, maar zelf dragen we ook onze steen bij aan de planeet. Hoe? Door onder andere terug te geven aan de natuur.

 


CO2-voetafdruk minimaliseren

Bij Nature’s Gift zijn we altijd op zoek naar de beste opties voor mens, dier en planeet. We kiezen onze partners heel zorgvuldig uit, maar we gaan veel verder dan dat. Bij elke afweging bekijken we namelijk hoe we zelf onze CO2-voetafdruk kunnen minimaliseren tot zero.

Zo hebben we ervoor gekozen om de Nature’s Giftcard én verpakking te maken van lokaal geteeld Olifantsgras. Hierdoor is al ons drukwerk 100% bio-based. Mocht je Olifantsgras nog niet kennen; het is rietachtig gewas dat groeit op braakliggende terreinen op Hollandse bodem. Het gewas kent vele mogelijkheden en neemt tot 4x zoveel CO2 op als een bos. Het kan wel 20 keer geoogst worden en groeit op arme grond zonder gebruik van irrigatie of bestrijdingsmiddelen. Omdat het gewas op Hollandse bodem groeit, hoeft het maar een klein stukje te reizen voordat jij het in handen hebt. Van begin tot eind: onze giftcard is een volledig Nederlands product.

 


Nature’s Gift smulbossen

Maar er is meer. Voor iedere aankoop die op Nature’s Gift plaatsvindt, planten we een boom in de Nature’s Gift smulbossen. We willen deze gebieden teruggeven aan de natuur, zodat ook toekomstige generaties ervan kunnen genieten. De eerste smulbossen worden samen met onze partner Lubosch Land ontwikkeld op hun grondgebied in Ransdaal (Limburg). Zij zijn een natuurinclusief agrarisch bedrijf dat concreet bijdraagt aan het behoud van de biodiversiteit. Door het planten van bomen op dit grondgebied, geven we dus continu terug aan de natuur.


Doneren aan de natuur

Wist je dat we ook nog op een andere manier doneren aan de natuur? Met de niet-ingewisselde giftcardwaarde kopen we natuurgrond en bomen in om nóg meer Nature’s Gift bossen te creëren. De volledige non-redemptie komt dus ten goede aan de natuur. Zo weet jij, als Nature’s Gift fan, zeker dat 100% van jouw aankoop goed terecht komt en dat jij indirect ook jouw steentje bijdraagt.

Al deze initiatieven zorgen ervoor dat we de wereld steeds een beetje groener en mooier kunnen maken. Met het oog op de toekomst, blijven we ons ontwikkelen. We zullen steeds weer op zoek zijn naar nieuwe manieren om ervoor te zorgen dat de planeet ook toereikend is voor volgende generaties. Onze naam zegt het eigenlijk al; Nature’s gift is een cadeau aan de natuur. En dat is waar we samen naar streven.


Het Nature's Gift team 

Dit doen we dan ook met een team van toegewijde mensen. Elke dag werken we met z'n allen met veel plezier aan Nature's Gift om het nóg mooier te maken. Vanuit ons knusse kantoor in Arnhem zoeken we naar prachtige duurzame merken en unieke uitjes in de natuur. Dit alles om jou een mooi aanbod van groene, verantwoorde cadeaus te presenteren.