Nature's Gift maakt gebruik van cookies om je bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Omdat je gebruik maakt van onze diensten, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met ons gebruik van cookies. Lees meer.

OK EN SLUIT
Natures Gift

Nature´s Gift en SOXS

Met Nature’s Gift willen we impact maken. Iets neerzetten waar mens en planeet echt behoefte aan heeft. Het duurzame/natuurlijke aspect vind je in al onze vezels terug. Of het nou gaat om de partners waarmee we samenwerken, onze cadeaukaart of wat we teruggeven aan de natuur; we hebben er over nagedacht. We werken dan ook graag samen met partners die hetzelfde nastreven als wij doen. Daar zijn we trots op en blij mee. We geven je graag een indruk van deze prachtige merken en waar zij voor staan. Wil je bijvoorbeeld nooit meer koude voeten in de winter en verkoelende voeten in de zomer? Dan zijn de sokken van SOXS het helemaal voor jou. SOXS draagt bij aan een duurzamere textielindustrie met sokken gemaakt van ecologisch schapenwol.

Duurzame sokken

Niet iedereen heeft een breiende oma die je van heerlijke warme sokken voorziet. Bij SOXS vinden ze dat elke voet de warmte en liefde van zulke wollen sokken verdient. Met dit in het achterhoofd ontstond SOXS. Bij dit duurzame sokkenmerk zetten ze zich niet alleen in voor jouw voeten, maar ook voor een betere wereld. Dit doen ze door het produceren van biologisch verantwoorde sokken.

Wol uit Nieuw-Zeeland

Bij SOXS focussen ze op duurzaamheid, eerlijkheid en transparantie. Ze zetten zich graag in voor een betere wereld, waarin mens, dier en de natuurlijke omgeving wordt gerespecteerd. Op deze manier proberen ze zoveel mogelijk bij te dragen aan een duurzame textielindustrie. De sokken worden gemaakt van schapenwol, van schapen die een goed leven hebben geleid in Nieuw-Zeeland. Zo worden de richtlijnen van de International Wool Textiel Organisation betreft dierenwelzijn en duurzaamheid nageleefd. Er wordt voldaan aan de vijf principes: milieu, voeding, gezondheid, gedrag en behandeling. Bij SOXS behandelen ze de schapen dus net zo goed als jouw voeten. Met veel liefde.  

Produceren van sokken

Ook voor de productie van de sokken, werken ze op een maatschappelijk verantwoorde manier. Er wordt toegezien op het gebruik van milieuvriendelijke chemicaliën en waterzuivering bij de fabrieken waar SOXS wordt gemaakt. Ze zetten zich naast dit alles ook in voor goede werkomstandigheden en een leefbaar loon voor alle medewerkers. Zodra de sokken zijn gemaakt, worden ze verpakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op deze manier draagt SOXS nog meer bij aan een betere wereld voor iedereen.