Nature's Gift maakt gebruik van cookies om je bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Omdat je gebruik maakt van onze diensten, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met ons gebruik van cookies. Lees meer.

OK EN SLUIT
Natures Gift

Bijenbaas en Nature´s Gift

Met Nature’s Gift willen we impact maken. Iets neerzetten waar mens en planeet echt behoefte aan heeft. Het duurzame/natuurlijke aspect vind je in al onze vezels terug. Of het nou gaat om de partners waarmee we samenwerken, onze cadeaukaart of wat we teruggeven aan de natuur; we hebben er over nagedacht. We werken dan ook graag samen met partners die hetzelfde nastreven als wij doen. Daar zijn we trots op en blij mee. We geven je graag een indruk van deze prachtige merken en waar zij voor staan. Bijenbaas bijvoorbeeld. Zij maken honing uit de Nederlandse natuur zonder bestrijdingsmiddelen. De honing gaat direct het potje in. Dit alles om de biodiversiteit te behouden. Een fantastisch merk waar we graag mee samenwerken.

Help een bij, dan ben je echt een baas

Om de bijen te helpen, besloten vader en dochter een plan op te zetten om de natuur en in het speciaal de bijen te beschermen. Zonder bijen zijn er namelijk geen bloemen, planten, groenten, fruit en uiteindelijk geen leven meer. Zoals ze zelf zeggen: ‘als je bijen helpt, ben je pas echt een baas’, en zo werd Bijenbaas geboren. 

Honing uit de Nederlandse natuur

Bijenbaas ie een social enterprise. Ze zetten zich in voor de Sustainable Development Goals (SDG) van de Verenigde Naties. Denk hierbij aan: het bevorderen van biodiversiteit, de actie om klimaatverandering tegen te gaan en verantwoorde productie en consumptie en het bestrijden van armoede. Dit doen ze door het maken van (h)eerlijke honing uit de Nederlandse natuur. Voor het maken van de honing worden er geen schadelijke middelen gebruikt en worden de bijen niet naar fruittelers en andere kwekers gebracht waar ze wel met chemische gewasbescherming werken. De honing gaat vanuit de bijenraat direct de pot in. Wist je dat ze ook aan non-invasive beekeeping doen? Dat betekent dat de bijen zoveel mogelijk met rust gelaten worden zodat ze hun natuurlijke gang kunnen gaan.

Verwerven van natuur

Bij elke bestelling bij Nature’s Gift planten wij een boom. Bij elke verkochte pot honing verwerven ze bij Bijenbaas één vierkante meter natuur. Ze willen er namelijk zeker van zijn dat er voldoende ruimte is voor de bijen en andere dieren, planten en bomen. Bijenbaas heeft over de diverse provincies, bijenstanden. Hierdoor kunnen ze lokale honing verkopen. Dit resulteert erin dat er niet met de honing gesleept hoeft te worden. En dat is weer beter voor de natuur.

Bijenbaas: duurzaam en verantwoord

De honing van Bijenbaas is duurzaam en verantwoord. Naast het maken van pure, natuurlijke honing, dragen ze op nog veel meer manieren bij aan mens en planeet. Dankzij de opbrengst van de honing, houden ze natuurgebieden in stand. Ook planten ze bossen, werken ze met minder bedeelden in binnen- en buitenland en streven ze naar circulariteit om zo de afvalstromen de vermijden.

Wil je de bijen ook helpen? In onze webshop vind je twee heerlijke potten honing van Bijenbaas.