Doenkado maakt gebruik van cookies om je bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Omdat je gebruik maakt van onze diensten, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met ons gebruik van cookies. Lees meer.

OK EN SLUIT
Nature's Gift

5 dingen die je moet doen om je Blue Monday op te fleuren

Blog 5 tips tegen Blue Monday

5 tips om je winterblues als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen

Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar..  De feestdagen zijn voorbij en je goede voornemens zijn al de deur uit. En jij? Jij komt de deur juist niet uit. Herkenbaar voor jou? Dan geven wij je 5 tips om de winterblues als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen.

1.       Verwen jezelf

Kijk die feel-good film, neem een yoga les, kook een heerlijke maaltijd of ga gamen met je vrienden. Doe lekker waar je blij van wordt op deze blauwe maandag. Die to-do list komt morgen wel weer.

2.       Zorg voor ruimte in je hoofd

Een leeg huis creërt een leeg hoofd. Plan daarom een opruimsessie in met een vrolijk muziekje op de achtergrond. Je voelt je lekker productief en het is extra fijn als je tijdens de winterdagen tegen een opgeruimd huis aankijkt. Kom je spullen tegen die je niet gebruikt? Geef ze een tweede leven en verkoop ze voor een extra zakcentje om de dure decembermaand te compenseren.

3.       Bezoek een stad waar je niet vaak komt

In ons kikkerlandje zijn er zijn stuk voor stuk prachtige steden waarbij het hoog tijd wordt om ze te ontdekken. Ga bijvoorbeeld eens naar Haarlem, Den Bosch, Leiden of een andere stad waar je niet vaak komt en laat je verrassen.

4.       Plan iets leuks vooruit

Januari is niet voor niets de maand om je vakantie te boeken met vroegboekkorting. Het heeft allemaal met voorpret te maken. Hoog tijd om leuke dingen te plannen waar je naar uit kunt kijken! Of het nu voor carnaval of dat ene theaterstuk is.. Als je steeds leuke dingen vooruit plant, komt de zomer vanzelf dichtbij. Zo begint jouw voorpret extra vroeg!

5.       Loop een rondje in je eigen stad of dorp

Naast de steden in Nederland is er zoveel te ontdekken in je eigen woonplaats. Had je die platenzaak al gezien of heb je een koffietje gedronken bij dat nieuwe cafe op de hoek? Loop een rondje en ga eens rechtsaf waar je altijd links gaat en ervaar hoe jouw stad of dorp zich ontwikkelt.

Wij gaan deze tips zeker toepassen om deze winter wat minder blue te maken. 5 tips om je winterblues als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. En onthoud: de donkere dagen gaan voorbij en voor je het weet kan je weer uitkijken naar heerlijke lente dagen.  

bestelbutton doenkado.nl
 ----------------------------------------------------------------------------------------
Lees ook andere Doenkado blogs

Inspiratietips 2020
- Cadeaus voor je liefde