Doenkado maakt gebruik van cookies om je bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Omdat je gebruik maakt van onze diensten, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met ons gebruik van cookies. Lees meer.

OK EN SLUIT
Nature's Gift

Minicruise in eigen land razend populair

 

Blog Minicruise razend populair

Minicruise in eigen land razend populair

Een zomer op de Nederlandse wateren.

Een boot huren of een volledig verzorgde rondvaart behoren tot de populairste uitjes van deze zomer. Ruim 50% van alle geboekte uitjes bestaat volgens het belevenissenplatform doenkado.nl uit activiteiten op het water. Mensen zoeken naar ontspanning, verkoeling, kleinschaligheid en willen Nederland op een andere manier ontdekken.

Populariteit van de minicruise

Het is niet zo gek dat de minicruise zo populair is. Door COVID-19 blijven veel mensen tijdens de zomervakantie in eigen land. Erop uit gaan in Nederland is daardoor sterk toegenomen. Veel mensen kiezen voor een rondvaart om Nederland op een ontspannen en veilige manier te verkennen. De bezoekers leren meer over de stad of het (natuur)gebied door een audiotour of een gids aan boord. Daarnaast kan er op een boot, kano of sloep voldoende afstand gehouden worden en is het betaalbaar voor iedereen.

Natuurgebieden populair

Ruim 19% van het oppervlak van ons land bestaat uit water. Er zijn dus talloze mogelijkheden om hiervan te genieten. Naast de bekende uitjes als rondvaarten door Delft, Utrecht en Giethoorn zijn juist de natuurgebieden met weidse vergezichten populair. Denk aan Nationaal Park De Biesbosch, het Waddengebied of de Marker Wadden in Flevoland. Een rondvaart door de Havens van Rotterdam is vanwege zijn immense grootte en de vele vrachtgiganten ook zeer geliefd. Deze en andere uitjes op het water omvatten ruim 50% van alle verkochte uitjes deze zomer.

Meer weten over alle belevenissen op het water?

bestelbutton doenkado.nl

 -------------------------------------------------------------------------------

Lees ook andere Doenkado blogs

- Uitjes speciaal voor haar
- Erop uit in de natuur
- 5 cadeaus voor je liefde